Hipnosi clínica

Què és la hipnosi?

La hipnosi és una eina que permet activar la ment inconscient i emocional i implicar-la en un procés creatiu que facilita connectar i ampliar antics aprenentatges i recursos per aplicar-los a problemes i dificultats actuals.

D’aquesta manera la capacitat crítica i racional de les persones, vinculada a la consciència i l’alerta, es manté en un segon pla, mentre s’activa el potencial d’autocura i de creixement.

La hipnosi és una interacció entre dues o més persones en què una d’elles exerceix una influència beneficiosa que facilita a l’altre o als altres accedir als seus recursos interiors.

Existeixen nombrosos mites al voltant d’aquest mètode terapèutic, i un dels que generen més reticències és la creença que comporta una pèrdua de control sobre un mateix. Actualment, sabem que això no és cert, sinó que la persona en estat hipnòtic manté en tot moment la capacitat de decidir si col·labora o no en el que se li proposa amb l’objectiu de despertar recursos interiors adormits.

Com treballem la hipnosi?

En el nostre centre practiquem la hipnosi clínica, que consisteix a generar un estat de trànsit per ajudar en la millora i la resolució de problemes de naturalesa variada, tant físics com emocionals.

Per citar-ne alguns, podríem parlar de problemes d’ansietat, pors, baixa autoestima, la gestió del dolor, els elements emocionals de l’asma, el tractament coadjuvant de certs trastorns del son, del procés de fertilització, el tractament del tabaquisme, la reducció de pes i la preparació a una cirurgia, entre d’altres.

Sovint les persones tenen la sensació que els problemes són alguna cosa externa a ells, que tenen poca capacitat de control i poder i senten que tenen pocs recursos per a solucionar-los. Una de les finalitats de la hipnosi és augmentar aquest sentiment de control i ajudar-los a tenir un paper més actiu en la recerca del seu benestar.

Dins del marc de la psicoteràpia cognitivista i sistèmica, la hipnosi constitueix un complement que potencia l’efecte terapèutic de les intervencions que es duen a terme i es pot utilitzar per a aspectes específics, no sent un abordatge terapèutic per si sol.

Vols més informació?

Si tens dubtes o vols ampliar el teu coneixement sobre la hipnosi, et recomanem la lectura d’aquests dos articles